Nova zbirka književnih kritika Mate Nedića

U nakladi Centra za kulturu iz Orašja objavljena je druga knjiga književnih kritika Mate Nedića, naslovljena „Lica poezije“. Kao i nedavno objavljenom zbirkom kritika o proznim djelima suvremenih autora, naslovljenom „Strategija forme“, tako i zbirkom „Lica poezije“ Nedić obilježava dvadeset petu obljetnicu nazočnosti na književnoj sceni.

Knjiga „Lica poezije“ sadrži šezdeset tekstova o poetskim djelima suvremenih književnika, kao što su Drago Čondrić, Marina Kljajo-Radić, Veselko Koroman, Luko Paljetak, Pero Pavlović, Mile Pešorda, Zvonimir Stjepanović, Ružica Soldo, Joso Živković i brojni drugi.

Nedić ovom knjigom pokušava odgovoriti na pitanja kao što su: što u današnjemu svijetu znači biti pjesnik i koje je njegovo mjesto u suvremenome društvu, što je kvalitetna, prava poezija i kako ju razlučiti od one patvorene, koji je smisao pjesničke potrage, ali i čitateljeva trganja u poetskim dubinama i slično.

Recenzentica knjige je književnica Radica Leko, a urednica je profesorica Jasna Ivić.

 

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor HIG d.o.o | Human Invest Group