Uz dvadeset pet godina književnoga djelovanja: Strategija forme – nova knjiga Mate Nedića

U nakladi Centra za kulturu iz Orašja objavljena je zbirka književnih kritika Strategija forme autora Mate Nedića. Knjiga sadrži pedeset tekstova o proznim djelima hrvatskih književnika koja su objavljena u posljednjih dvadesetak godina. U Nedićevu kritičarskom fokusu nisu bila samo djela poznatih, afirmiranih pisaca, nego i onih koji su tek na početku književnoga djelovanja i od kojih se mogu očekivati značajna djela, kao i onih koji stvaraju i objavljuju izvan velikih gradova, a imaju što reći i mogu značajno doprinijeti hrvatskoj književnosti i kulturi. Takvim izborom djela Nedić je omogućio autorima da njihov rad bude šire zapažen budući da je o njihovim knjigama kritike objavljivao u vodećim književnim časopisima koji izlaze u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.

Nedićev je književno-kritičarski rad pozitivno ocijenjen i od struke te je on za taj rad 2019. godine nagrađen Poveljom uspješnosti Julije Benešić, koju dodjeljuju DHK – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Matica hrvatska u Đakovu.

Knjiga Strategija forme dvadeset drugo je Nedićevo književno djelo. Mato Nedić ovom knjigom obilježava dvadeset pet godina književnoga djelovanja.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company