Nova knjiga Ivana Bradvice

Ivan Bradvica, Samoposluga bez blagajne

Nova knjiga Ivana Bradvice i sama nosi aforističan naslov – Samoposluga bez blagajne pa iz njega proistječe i ponuda aktualna u vremenima opće inflacije, u vremenu pada vrijednosti novca te sve manje kupovne moći.

 Bradvica, svojoj publici, nudi dobra i proizvode iz vlastite samoposluge u kojoj čitatelji ne moraju na blagajni vaditi lisnicu ili kartice da bi se poslužili njegovom duhovnom naslodom.

Dakle, bez računa i plaćanja!

Niz aforizama na preko sto sedamdeset sedam stranica složeno je kao u leksikonima abecednim redom. Kroz njih probijaju autorova sklonost kratkom i sažetom izričaju, ponekad u obliku različite igre riječima, pokoj paradoksa ili aluzije.

U kovanju svojih aforizama Bradvica se često služi i rimom. Ona mu uostalom služi za audijativno pojačavanje samostalnosti pojedinih dijelova iskaza dok ih istodobno po značenjskoj sličnosti ili kontrastu povezuje u cjelinu i tako stvara svoje smisaone sklopove.

Bradvica je nakon stjecanja velikoga životnog iskustva te motrenja svijeta i događaja oko sebe te uopće života to svoje životno blago pretočio u aforizme, a nazvavši ih osmislicama još je preciznije definirao vlastiti rad, koji je u obliku povezanih riječi, ali i pojmova koji tvore sudove poslagao u samoposlužni abecedarij.

Oni koji vole ovu vrstu literarnog izričaja pronaći će u Bradvičnim osmislicama mnoštvo zanimljivih, zgodnih, učinkovitih oblika, a za život korisnih misaonih savjeta napisao je Mate Kovačević.

Samoposluga bez blagajne (1)

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company