Mladen Pavković objavio novu knjigu

Autor knjige s naslovom „Vesna Parun“ je Mladen Pavković, a nakladnik koprivnička Tiskara Rihtarić.

Knjiga donosi  posljednje fotografije ove vrhunske pjesnikinje, (koja nažalost nije primljena ni u HAZU), iz bolničke sobe u Stubičkim Toplicama, jedan od zadnjih njezinih intervjua, potresno pismo Društvu hrvatskih književnika (DHK), odnosno njezin „zbogom“ovom društvu, koje je, po njezinu svjedočenju, gotovo nikada nije prihvatilo te nekoliko najboljih pjesama.

  • S ovom knjigom želio sam se na neki način još jednom odužiti velikoj i proslavljenoj književnici, s kojom sam se družio, koju sam poglavito zadnjih godina često posjećivao u bolnici, a pored toga o njoj sam snimio i dokumentarni film i organizirao tribine. U ime Udruge hrvatskih branitelja dodijelili smo joj i svečanu plaketu, a ona je stradalim sudionicima Domovinskog rata s velikom radošću znala poklanjati i svoje knjige. U bolnici u Stubičkim Toplicama, ležeći na krevetu, napisala je vrijedne i zanimljive knjige, a izuzetnu skrb i poštovanje imala je od tamošnjeg zdravstvenog osoblja. Bila je duboko razočarana svojim tretmanom u hrvatskoj književnosti, (svaka čast iznimkama),  što ničim nije zaslužila. Tek nakon njezine smrti počeli su je „ozbiljnije“ shvaćati – prisjeća se Pavković, inače autor niza knjiga i publikacija, pretežno vezanih uz hrvatski obrambeni Domovinski rat.

Vesna Parun je jedna od najvećih hrvatskih pjesnikinja i književnica, čiji se stihovi pamte i pamtit će se. Umrla je nakon duge i teške bolesti 25.listopada 2010. u88.godini života u Specijalnoj bolnici u Stubičkim Toplicama.

Milan Pišković

 

 

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company