Posuško lito: Književnica Radica Leko posuškoj publici predstavila svoju 13.knjigu – zbirku priča “Crno klupko i druge priče”

Nedavno je iz tiska izišla nova knjiga posuške književnice Radice Leko naziva “Crno klupko i druge priče”. Nakladnik knjige je HKD Napredak, podružnica Posušje (za nakladnika Ljubo Begić), recenzenti knjige su: Marko Pašalić, Ivana Bašić i Ivan Baković. Za ilustracije i naslovnicu je zaslužna akademska slikarica Martina Tomić, grafička urednica je Marijana Pekas, a knjigu je tiskao Planjax, print, Tešanj.

Upravo ova knjiga predstavljena je posuškoj publici večeras u Kinodvorani Posušje. Predstavljanje knjige “Crno klupko i druge priče” organiziralo je HKD Napredak podružnica Posušje, u sklopu manifestacije Posuško lito.

O knjizi je uz autoricu govorio predsjednik Društva hrvatskih književnika HB, književnik Ivan Baković, dvije-tri priče iz nove knjige autorice Leko na zanimljiv način je pročitala književnica Miljenka Koštro, dok je program moderirao  prof. Ljubo Begić, ispred organizatora događaja ali i nakladnika knjige HKD-a Napredak podružnice Posušje. Glazbeno je večer klavirskom izvedbom obogatila Karla Begić.

Autorica knjige „Crno klupko i druge priče“ Radica Leko nije mogla skriti zadovoljstvo i osmijeh tijekom i nakon predstavljanja knjige, a kako je kazala u izjavi za Radio Posušje, ova večer duhovno je obogatila. „Ozarena sam i sretna, hvala svima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svjetlo dana“.

Autorica Leko nazočnima je otkrila i kako nastavlja sa pisanjem, te da za iduću godinu sprema još jednu, 14.po redu knjigu! „Radi se o zbirci poezije od nekih 80-ak pjesama, koja će se zvati “Čežnjo neznana”. Uživam pišući ovu knjigu, koja će biti podjeljena u četiri dijela; prvi dio će biti intimne i refleksivne pjesme, u drugom dijelu će biti „kap ljubavi“ dakle ljubavne, treća će biti „Zemljo kamena“ dakle zavičajne, a četvrti dio će biti haiku“, izjavila je Leko za naš radio.

Upravo par haiku pjesama autorica Leko je pročitala na koncu svog predstavljanja, a zaključila je sa lijepim citatom kineskog filozofa, koji, kako je kazala, vrijedi za cijeli život; „Čovjek je bogat, koliko sebi sam priušti trenutaka za duhovno zadovoljstvo“.

Kako stoji u jednoj od recenzija knjige „Crno klupko i druge priče“, stih kao najjači adut, nije autorica propustila iskoristiti i među ovim koricama. Lonac pare kraj puta se griju, Jajara je pritisnula Miju, odjekuje u gangi priče Vatreni lonac.

Ljubiteljima pisane riječi svakako upućujemo preporuku da pročitaju i ovo književno djelo naše domaće autorice!

Radioposusje.ba

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company