U Tomislavgradu predstavljena knjiga “Ljubav i smrt” Marele Jerkić Jakovljević

U organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad večeras je u dvorani Skupštine HBŽ-a  predstavljena zbirka pjesama “Ljubav i smrt”, mostarske autorice Marele Jerkić Jakovljević.

Moderatorica programa prof. Matea Rožanković Dilber je upoznala publiku s autoricom koja je do sada objavila 6 zbirki poezije i jednu proznu knjigu. Uz to je i afirmirana slikarica koja svoje radove objavljuje na raznim manifestacijama, monografijama i izložbama.

Predstavljačica knjige, prof. Marija Pavković Baković je istaknula autoričin snažni poetski senzibilitet i povezanost slikarskih i pjesničkih ostvaraja koji se temelje na plemenitim životnim načelima i dinamičnim motivima.

Prof. Mijo Tokić se osvrnuo na recenzije Krešimira Šege i Zdravka Kordića složivši se s pozitivnim kritikama o pjesništvu Marele Jerkić Jakovljević.

Njezine su knjige prevedene na više jezika, a zbirka koja je večeras predstavljena u Tomislavgradu prevedena je na talijanski jezik pod uredničkom palicom Giacoma Scottija.

Njezina poezija je duhovna, ljubavna, antiratna i haiku poezija.

U Tomislavgradu predstavljena knjiga “Ljubav i smrt” autorice Marele Jerkić Jakovljević

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company