Predstavljene tri knjige Radice Leko u Širokom Brijegu

U širokobriješkoj Narodnoj knjižnici predstavljene su knjige „Vako, tako ili nako“ (priče), „Crno klupko i druge priče“ i roman „Polja bijele vile“. Knjige su predstavili Blanka Kraljević, Stanislav Bašić, Ivana Banožić Skoko i sama autorica, a program je vodila Miljenka Koštro.  

„Polja bijele vile“ najnovije je roman Radice Leko. Iziaao je u izdanju podružnice HKD-a „Napredak“ u Posušju, a recenzentice ovog romana su Marina Kljajo-Radić i Ivana Bašić.

„Novim romanom Radica Leko napravila je izrazit odmak u tematici i žanru u odnosu na njezine dosadašnje romane. Zaokret od realističnog lokalnog ambijenta u velikom je luku dijametralno usmjeren prema fantastičnom svijetu koji je percipiran kroz mitologiju, tradiciju i imaginaciju“, stoji u recenziji Marine Kljajo-Radić. Ivana Bašić ističe to da je roman „Polja bijele vile“ priča o susretu prošlosti i sadašnjosti, ispričana u dva dijela i naglašava: „Roman je poetičan, dubok i zanosan prikaz svijeta koji raste iz svog korijena i jasna poruka mladim generacijama kako ne treba napuštati vrijednosti jer je čovjek bez vrijednosti kao narod bez priče!“

Roman „Polja bijele vile“ dvanaesto je književno djelo Radice Leko. Rođena je u Podvraniću (župa Kočerin) kod Širokog Brijega. Radila je kao nastavnica hrvatskog jezika u osnovnim školama u Vraniću i Posušju. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, živi i piše u Posušju.
https://www.vecernji.ba/kultura
Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company