Anita Martinac i Marina Kljajo Radić predstavile knjige u Mostaru

Galerija kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru bila je premala da primi svu zainteresiranu publiku za nove knjige književnica Marine Kljajo Radić i Anite Martinac.

Obje knjige Vrša uspomena književnice Marine Kljajo Radić i (S)Misao knjige književnice Anite Martinac objavljene su u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i već su predstavljene u Zagrebu, Tomislavgradu, Čapljini, Širokom Brijegu i Grudama te su najavljena predstavljanja u Čitluku i inozemstvu.

Ovu zanimljivu književnu večer organizirala je Narodna knjižnica Hercegovačko-neretvanske županije Mostar i Udruga Hrvata BiH Prsten. U ime organizatora nazočne su pozdravile ravnateljica knjižnice Julijana Pavlović i predsjednica udruge Marina Dropuljić.

 

Mostarskoj publici nije bilo potrebe posebno predstavljati renomirane i nagrađivane književnice Marinu Kljajo Radić i Anitu Martinac čija ranija djela još plijene pozornost te rade se ponovljena izdanja, pa je moderatorica programa Ljubica Ivančić napravila ugodnu atmosferu postavljanjem pitanja i uključivanjem publike.

Večer je osvježena čitanjem kratkih ulomaka i poezije te predstavljanjem ilustratorice Maje Rubinić.

Autorice knjiga govorile su o svojim iskustvima, nadahnućima, planovima i knjigama potičući na čitanje što i jeste cilj programa da u Mjesecu knjige motiviraju čitatelje. Na nesvakidašnji način pokazale su kako udružena ljubav prema pisanoj riječi sa spojenim energijama može učiniti književnu večer još zanimljivijom.

Zadovoljna publika nastavila je ugodno druženje u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ koja se pobrinula za ugodan ambijent.

Anita Martinac i Marina Kljajo Radić predstavile knjige u Mostaru

 

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company