HAZU BiH i DHK HB potpisali Povelju o kulturnoj suradnji

Radeći predano i kontinuirano na ostvarivanju ciljeva i zadaća iz svoga područja djelovanja, Hrvatska akademija za znanost i umjetnost BiH i Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne potpisali su Povelju o kulturnoj suradnji. Ovim činom je formalizirana dosadašnja uspješna suradnja i otvoren još širi prostor za rad na afirmaciji i razvoju hrvatskoga jezika, raznolikoga i kontinuiranoga napretka hrvatske književnosti. Potpisnici ističu kako će se zalagati za poticanje suvremenoga književnoga stvaralaštva i vrjednovanja hrvatske književnosti i ustrajati na unaprjeđenju i zaštiti slobode književnoga stvaralaštva i djelovanja te osiguravanja utjecaja u oblikovanju kulturne i jezične politike.

U ime Hrvatske akademije za znanost i umjetnost BiH i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Povelju su potpisali njihovi predsjednici, akademik Mladen Bevanda i prof. Ivan Baković.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company