U Stocu predstavljena knjiga “Ostavljeni” Stanka Krnjića

U organizaciji Grada Stoca i Matice hrvatske Stolac sinoć je u biskupijskom centru Sarsenterum u Stocu u 20:00 sati predstavljen roman ,,Ostavljeni” autora Stanka Krnjića.

Uz Stanka, knjigu su publici predstavili predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro, doc.dr.sc Tina Laco i prof. Ivan Baković predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.

Roman “Ostavljeni” priča je o ljudima u ratu, ali i priča o ratu u ljudima zbog samog rata. Izgrađen je kroz dvanaest samostalnih, ali temom i likovima povezanih priča koje poredane jednim kronološkim redom čine zaokruženu cjelinu. Roman je izašao u nakladi Društva dubrovačkih pisaca. 

Stanko Krnjić (Stolac, 5. travnja 1969.) osnovnu školu završio je u Višićima, a srednju medicinsku u Dubrovniku. Stomatološki fakultet upisao je u Sarajevu 1989. Zbog ratnih okolnosti studij nastavlja u Zagrebu gdje je diplomirao 1995. Živi u Župi dubrovačkoj gdje i radi u svojoj stomatološkoj ordinaciji. Piše poeziju, poeziju u prozi, kolumne i priče.

Član je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika HB, Slavenske akademije za književnost i umjetnost (Varna, Bugarska) i Društva dubrovačkih pisaca. Pjesme su mu prevođene na slovenski, albanski, makedonski i bugarski jezik. Podpredsjednik je DHK HB. Nagrađen je brojnim nagradama, a za priču Ostavljeni 2021. godine dobio je nagradu Zija Dizdarević.

U glazbenom dijelu nastupila je Vidoštačka kraljica.

https://www.stolac.co/stolac/stolac-vijesti/26311-u-stocu-predstavljena-knjiga-ostavljeni-stanka-krnji%C4%87a

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor HIG d.o.o | Human Invest Group