“Književni četvrtak u Knjižnici Ljubuški”: Gošća Marela Jerkić Jakovljević

U organizaciji JU “KŠC” Ljubuški, u okviru manifestacije “Književni četvrtak u Knjižnici Ljubuški”, na radost ljubitelja pisane riječi, ali ujedno i umjetnosti, Knjižnica Ljubuški ugostit će mostarsku književnicu i slikaricu Marelu Jerkić Jakovljević.

Predstojeći četvrtak 26. svibnja, s početkom u 19 sati, književnica Jerkić Jakovljević predstavit će svoje djelo “Ljubav i smrt”, ali ujedno izložiti svoje slike.

Svoj osvrt na književno staralaštvo, ali i na slike, izuzev autorice, dat će književnici Mate Grbavac i Sanijela Matković.

U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Srednje glazbene škole Ljubuški.

Ukratko o autorici: Marela Jerkić Jakovljević rođena je 26. prosinca 1956. godine u Mostaru. Objavila  je tri knjige poezije: Ostani šapat (1995.), Ljubav i smrt (1997.) – (prevedena na talijanski i njemački jezik) i Prođi me pjesmom (1999.). Pjesme su joj uvrštene u Antologiju ljubavne, antiratne i duhovne poezije. Kao internacionalna pjesnikinja svoje promocije knjiga predstavljala je u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj i naravno, rodnoj Bosni i Hercegovini. Osim poezije piše i prozu i bavi se slikarstvom. Članica je Matice hrvatske (Zagreb- Mostar), HKD Napredak i La bohemina – Hamburg.

https://iks-portal.info/ksc-ljubuski/kniznica/item/19390-knjizevni-cetvrtak-u-knjiznici-ljubuski-gosca-marela-jerkic-jakovljevic.html

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company