Ivo Raguž gost književne tribine

U Otvorenoj čitaonici DHK HB nastavljamo s književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavljamo stvaralaštvo članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

U srijedu, 11. svibnja 2022. u 20 sati, u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače (Trg hrvatskih velikana bb, Mostar) predstavljamo književno stvaralaštvo člana DHK HB

 

prof. Ive Raguža

Ivo Raguž rođen je 3. siječnja 1957. u Baranima kod Stoca. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Stocu, a Filozofski fakultet 1980. u Sarajevu. Više od dvadeset godina intenzivno se, uz redoviti posao, bavi novinarskim radom, marljivo bilježeći i analizirajući sva događanja u svom gradu i općini. Od 1992. do 1995. bio je predstojnik Odjela društvenih djelatnosti Općinskoga vijeća Stolac. Po zanimanju je profesor hrvatskoga jezika i književnosti, a od 1995. do 2002., te od 2008. do 2009., bio je ravnatelj Srednje škole Stolac. 

Još u srednjoškolskim i stuentskim danima počinje pisati pjesme. Poeziju i novinske tekstove objavljivao je u mnogim listovima i časopisima. Živi u Stocu.

Objavljena su mu djela:

Sarajevske stranice (pjesme), Općinsko vijeće Stolac, 1988.

Tijesni su mostovi naši (pjesme), Grafeks d.o.o. Mostar, Stolac, 2000.

Stolačke st(r)anice (pjesme), Matica hrvatska, Stolac, 2015.

Od čega ti misliš živjeti (pjesme) Matica hrvatska , Stolac, 2021.

 

O stvaralaštvu Ive Raguža govorit će Srećko Marijanović, Ivan Baković i autor. Voditelj Tribine je književnik Ivan Sivrić.

Poeziju Ive Raguža će govoriti učenici Srednje škole Stolac.

 

Veselimo se vašem dolasku

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company