Najava: U Knjižnici Ljubuški književna večer s književnicom Sanijelom Matković

U organizaciji JU KŠC Ljubuški, na radost ljubitelja pisane riječi, predstoji književna večer s književnicom Sanijelom Matković – koja će se upriličiti u četvrtak 5. svibnja, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Svoj osvrt na književni opus književnice Matković dat će Marija Crnjac Lovrić, Marela Jerkić Jakovljević i Valentina Miličević Ljubić.

Ukratko o književnici: Sanijela Matković je hrvatska i bosanskohercegovačka književnica, pjesnikinja, dramska spisateljica i slikarica iz Širokog Brijega.

Autorica je 11 tiskanih i pet digitalnih knjiga. Članica je Društva hrvatskih književnika, PENA-a BiH, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, kulturna i kazališna djelatnica

Objavljuje na Hrvatskom, Engleskom i Talijanskom jeziku. Njezini poetski i prozni uradci zastupljeni su u međunarodnim antologijama, zbirkama i zbornicima.

Dobitnica je mnogih književnih nagrada, a u listopadu 2019., godine izborom iz njezinog poetskog opusa, otvoren je Međunarodni književni Festival X. Čehovljeve – Jeseni na Jalti.

https://iks-portal.info/ksc-ljubuski/kniznica/item/19145-najava-u-knjiznici-ljubuski-knjizevna-vecer-s-knjizevnicom-sanijelom-matkovic.html

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company