Obavijest književnicima i čitateljima

Poštovani,

ranije smo djelovali pri književnoj fondaciji, zakladi fra Grgo Martić. Zbog objektivnih razloga književnu fondacije fra Grgo Martić smo ugasili, ali nastavljamo s nagrađivanjem književnih djela putem web stranice WWW.kks.ba

     

Osnivamo Klub književnika i čitatelja Stanić (KKS) koji će književne radove, knjige, približiti čitateljima. Književne radove ćemo  postaviti na web stranicu te nagrađivati prema ocjeni čitatelja koji budu pročitali i glasali za vaše knjige.

                                            *

Kako postati čitatelj KKS?

Otvorite našu web stranicu  WWW.kks.ba, prelistajte ponuđene, postavljene knjige, koje su dospjele od naših i stranih književnika.

Književnici, da bismo postavili vašu knjigu na književnu stranicu WWW.kks.ba,  trebate poslati tekst knjige u elektronskom obliku u Wordu ili PDF-u na našu email adresu natjecaj@kks.ba a mi ćemo je postaviti na web stranicu. Knjige koje nam dostavite neka ne bude starija od dvije godine.

                                           *

Svake godine ćemo u prosincu dodjeljivati nagrade za najbolju knjigu proze i poezije. Prva nagrada za najbolju knjigu proze kao i poezije bit će po 1000 eura, a druga i treća nagrada će biti pismena priznanja.

 

Čitatelji književne stranice WWW.kks.ba će čitati knjige postavljene na našoj stranici i u rubrici Komentari dati svoje mišljenje o knjizi, na način da ocijene knjigu s odlična ili vrlo dobra.

                                              *

Za natječaj možete slati knjige pisane na hrvatskom, srpskom, bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku. Možete slati i na drugim jezicima, ali je čitanost upitna.

                                                *

Za nagradu koja će se dodjeljivati prvi put u prosincu, decembtu, doći će u obzir knjige koje su postavljene u prvih šest mjeseci 2022. godine. Knjige koje postavimo u drugoj polovici godine i one koje se postave u prvoj polovici nove kalendarske godine bit će nagrađene u prosincu, decembru 2023. godine.

                                                *

Visina novčanih nagrada i troškovi  za dodatne aktivnosti te vođenje stranice KK Stanić bit će povećane  ovisno od donacija koje ćemo prikupljati od donatora, ljubitelja dobrih knjiga. Uvjetovano novčanim sredstvima, KK Stanić će usavršavati i bogatiti našu i vašu književnu stranicu.

                                                 *

KK Stanić će svojom web stranicom približiti knjige  čitateljima i na taj način ćemo taknuti srca ljudi te širiti ljubav prema knjizi i čitanju.

Širimo i umnožavajmo ljubav, brišimo  etničke i vjerske podijeljenosti te poubijajmo sve puške na svijetu i svaku nacionalnu mržnju. S perom možemo mnogo učiniti, samo treba volje i razumijevanja.

Unaprjeđenje ove zamisli možemo napraviti  samo uz vašu pomoć, dragi književnici i čitatelji.

 

 

S poštovanjem, KK Stanić

 

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company