RASPISAN NATJEČAJ ZA NAJBOLJU KNJIGU IZ DOMOVINSKOG RATA

Open book

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i ove je godine raspisala tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu – Domovinskog rata – „Bili smo prvi kad je trebalo“.

Na natječaj se do kraja kolovoza ove godine mogu javiti autori koji su objavili knjige (od travnja prošle do kolovoza ove godine)  vezane uz Domovinski rat, odnosno stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države: prozu, poeziju, fotografije i drugo.

Knjige za natječaj (po tri primjeraka) treba dostaviti na adresu:

UHBDR91.,(za natječaj), 48000 Koprivnica, Dr. N. Sertića 15,

zaključno do 30. kolovoza 2022.

Stručni prosudbeni sud nagradit će jednog ili više autora – Velikom zlatnom plaketom – Bili smo prvi kad je trebalo.

Svečana dodjela priznanja bit će krajem rujna ili početkom listopada u Zagrebu.

Inače, natječaj se  kontinuirano organizira od 2000., a  lani je ova nagrada pripala Ivanu Tolju i Vladi Košiću za knjigu „“Junačka i sveta Hrvatska“.

Želja nam je i cilj da putem ovog natječaja potaknemo što više ljudi, poglavito sudionika hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, da pišu i objavljuju svoje priče, romane ili dojmove, ali i drugo, o stvaranju hrvatske države -da se ne zaboravi. Naime, objavljene knjige na ovu temu imaju bitnu ulogu u cjelokupnoj hrvatskoj književnosti, tim više što ostavljaju trag na trajne posljedice koje je rat ostavio na pojedince, ali i čitavo društvo.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company