Ružica Soldo i Sonja Smolec dobitnice nagrade „Zvonimir Golob“

Na tradicionalnom natječaju  UHBDR91.za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“ ove je godine svoje radove poslalo čak 174 autora, osim iz Hrvatske i iz Kanade, BiH, Njemačke, Švedske, Australije, Slovenije i drugih zemalja.

Prosudbeni sud u sastavu: Josip Palada, Kostadinka Velkovska i Mladen Pavković odlučio je da prvu nagradu „Veliku zlatnu plaketu Zvonimir Golob“ ravnopravno dijele književnice Ružica Soldo iz Širokog Brijega (BiH) za pjesmu „Nisam smjela“ i Sonja Smolec iz Velike  Gorice za pjesmu „Tebi, čiji sam uzdah bila“.

Za njihove uratke  naglašena je visoka književna razina, a prepune su maštanja o ljubavnoj sreći, ali i iznošenja bolnih sjećanja.

Ružica Soldo je članica Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, završila je Filozofski fakultet u Sarajevu, novinarstvo na Sveučilištu u Mostaru, a  studirala je i u Njemačkoj. Dosad je objavila 15 knjiga pjesama, dok je Sonja Smolec također članica Društva hrvatskih književnika, ali i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Više od dvadeset godina piše i objavljuje priče, romane i poeziju za odrasle i djecu koji su više puta nagrađeni ili pohvaljeni, kako u domovini, tako i u svijetu. Trenutno radi kao urednica časopisa za književnost „Kvaka“.

Natječaj se organizira u čast i slavu Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19.2.1927.-Zagreb, 1.6. 1997.), jednog od ponajboljih hrvatskih pjesnika i ljubavne tematike.

Prošle godine laureat je bio Anton Kikaš.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company