Predstavljeni romani Tranzicija i Vojnik u pet odora Marijana Mandića

U organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne 16. studenoga 2021. u Maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače predstavljeni su romani Tranzicija i Vojnik u pet odora Marijana Mandić.

O romanu Vojnik u pet odora i o ukupnom književnom stvaralaštvu Marijana Mandića govorio je predsjednik DHK HB Ivan Baković, a o romanu Tranzicija govorio je prof. Ivan Vrljić. Ulomke iz romana govorila je Karla Markotić, a glazbeni prinos dao je Mirko Golemac Šinda.

„Ne previše pretencioznom karakterizacijom likova u romanu Marijan Mandić sažima ljudski život u temeljnom poslanju, a to je da pravda i vjernost domovini i hrvatskom narodu ne smiju biti samo usputne stanice i, takoreći, nedovršene romaneskne priče. Proročki govori o epohalnoj pravdi koja doslovno čeka da postane katarza. Osjeti se to u zadnja dva romana Lipe mostarske i Tranzicija čiji su glavni likovi Vjeko i Ante dijametralno različiti tipovi, ali ih vežu ista radoznalost i snalaženje u novim i izazovnim situacijama. Roman Tranzicija zasigurno bi mogao imati izvrstan filmski scenarij jer takva topla ljudska priča treba biti ekranizirana i šteta bi bila da ostane samo roman”, rekao je Ivan Vrljić na predstavljanju.

Autor romana Marijan Mandić na svoj pripovjedački način publici je dočarao zbivanja u svojim romanima.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company