Bagarić, Iva – Kad srce progovori

U nakladi Matice hrvatske Tomislavgrad i Nakladi DHK HB objavljena je  knjiga Kad srce progovori – Iz mista plemenita priče Ive Bagarić. Ovo je  181. knjiga, u Nakladi DHK HB, knjižnica Suvremenici, Tomislavgrad – Mostar, 2023.

Ivine priče najčešće su priče sjećanja. Sjećanja na prošla vremena. Zapravo, nas određuje sjećanje (osobno i kolektivno). Sadašnjost je još neproživljena, često i neprepoznata. Budućnost još nismo ni doživjeli niti znamo kakva će biti (zasigurno ne onakva kakvu sad zamišljamo i priželjkujemo). U sjećanju, u prošlosti korijen je budućnosti. Autorica to osjeća i zato se svojim tekstovima čvrsto sidri u minulo vrijeme, ali njene se poruke i pouke odnose na sadašnjost i još više na budućnost. Zato ove priče imaju poučnu dimenziju i mogu biti orijentir u svakodnevnom životu. Stoga, iako priče sjećanja, ovo su i vrlo aktualna razmišljanja.

Tomislav Majić

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company