Najbolji ZUBAR na svijetu nova knjiga Sonje Jurić

Članica DHK HB Sonja Jurić objavila je novu knjigu – Najbolji ZUBAR na svijetu. Ovo je njezina 23. knjiga za djecu objavljena u Nakladni DHK HB, Dječja književnost, knjiga179. Urednica je Anita Pajević, a ilustracijama je knjigu obogatio Saša Šantić.

Anita Pajević o knjizi je zapisala: U svojoj novoj edukativnoj slikovnici(koja je autoričin najreprezentativniji podžanr) Najbolji zubar na svijetu o zubaru Dariju, čije mjesto lako može zauzeti tvoj(a) ili moj(a) zubar(ica), Sonja Jurić ovoga puta doskače malim i velikim, hrabrim i plašljivim čitatelji(ca)ma koji strepe od šprica, igala, pinceta, kliješta, kireta i još svakakvog čudesnog instrumentarija koji u rukama naših neustrašivih zubara postaju ljekovita pomagala. Prigodnim ilustracijama Saše Šantića koji već pogledom na naslovnicu izmamljuju široki osmijeh na licu (doduše s par zuba više ili manje) i pitkim pripovijedanjem Sonje Jurić priča o neimenovanoj djevojčici, koja se uz nesebičnu pomoć, dobru informiranost i susretljivost svoje okoline rješava svoga straha od zubara, postaje tim više primamljivijom za posezanjem sa stolića s ležerno probranim stomatološkim i zabavnim štivom pri sljedećoj posjeti naših zubara.

Kad smo zadnji put zahvalili našim zubarima? Promrmljajmo im to baš ovaj čas dok su vrijedno nadvijeni nad našim bolnim i izliječenim zubićima!

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company