Bitanga, Ivan Šujan – Kuća na putu

U nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i u sunakladi imotskoga ogranka Matrice hrvatske tiskana je šesnaesta knjiga Ivana Bitange Šujana – Kuća na putu, koja je ukrašena slikama Anđelke Hrkać. Ovo je stotinu sedamdeset i osma knjiga u nakladi Suvremenci. Urednik je Mladen Vuković, a recenzenti Mara Pezo i Petar Majić.

Zbirka poezije KUĆA NA PUTU sa 77 pjesama u svojoj sadržajnosti nosi pet podnaslova: Vrata u kamenu, Tamjan, Tjeralica, Drhtaj i Pjesmarenje. Svaki od njih zaustavlja pjesničkom riječju koja je više od lirskog izričaja, koja svojom naracijom približava čitatelju vrijeme, uvijek za pjesnika Bitangu izazov za oživljavanje sjećanja na djetinjstvo, na sva vrata u kamenu koja se nisu uvijek ključala, na miris tamjana koji duše odvodi do spiritualnih visina, na zemlju na kojoj zadrhti, tek što je dotakne, na mrtve i žive koji su svjedokom jednog tegobnog vremena koji je u sebi istodobno nosio i teret bremena, i radost življenja s pjesmom u zajedništvu s ovozemaljskim i nebeskim Čovjekom. U svemu je izlivena Bitangina ljubav koja neprestano raste. Pjesnik Ivan nošen je cestom mira. U svom toku, ona ne završava ni u jednom ovozemaljskom ušću. Njegov put vodi ga zvjezdanom nebu u kojem će trajno „žuboriti i teći“ – ističe u pogovoru Mara Pezo.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company