Tomas, Maja – Ljubičaste oči

Maja Tomas, Ljubičaste oči Naklada TOMAS i Društvo hrvatskih književnika Herceg- Bosne, Mostar – Split, 2022. Knjižnica Suvremenici, knjiga 175. Maja Tomas objavljuje svoju sedmu knjigu.Zbirka poezije “LJUBIČASTE OČI” sastoji se iz dva dijela.U prvom autorica čuvajući materinski jezik, progovara na splitskoj čakavici a u drugom dijelu zbirke na hrvatskom standardnom jeziku.

Zbirku je ilustrirala poznata akademska slikarica Ana Marija Botteri, što dodatno daje čar ovoj knjizi.Urednik knjige je Mladen Vuković.Rezenziju je napisala Maja Kušenić Gjerek,  koja će  između ostalog kazati:
” Autori poput Maje Tomas svjedoče kako je tradicija poetike jednostavnosti i dalje živa u suvremenim pjesmama i posvećenost svakoj riječi i stihu, kao i povratak snažnim tradicijskim korijenima, koji svoj izvor nalaze jednako u biblijskim psalmima, kao i u povijesnoj hrvatskoj književnosti koja živi kroz stoljeća.
Zbog svih ovih nadahnutih i istodobno nepretencioznih treptaja i poetske čistoće, zbirka pjesama Maje Tomas “LJUBIČASTE OČI ” zaslužuje našu pozornost i pohvalu, jer oživotvoruje na osobit način 
pjesničku riječ, kao štivo prepuno diskretno, ali i duboko radosne nade te povjerenja u iskonsku moć Riječi da nas, već sada poveže smislom i zaliječi ljepotom stihova.”
Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company