Smiljanić, Ilija -Zamka vremena

 Zamka vremena (pjesme), Ilija Smiljanić, Naklada DHK HB Mostar i Ogranak Matice hrvatske Tomislavgrad, 2018. Za Nakladnike Ivan Sivrić i Mate Kelava. Knjižnica Suvremenic, knjiga 142. Recenzenti su Đurđa Mačković i Marko Tokić.

U znamenitom hercegovačkom zemljopisnom i duhovnom prostoru Smiljanićeva pjesnička pojava sastavnica je književnosti „visokih estetskih i moralnih vrijednosti“. U zajedničkom zavičajnom krajoliku A.B.Šimića u tajnovitome metaforičkom prostoru, mračnom ali obasjanom zvijezdama Ilija Smiljanić korača smireno i ponosno s čvrstim uvjerenjem kako je pjesništvo još uvijek aktivna snaga današnjice. (Đurđa Mačković)

U pjesmama Ilije Smiljanića iako pokatkad duboko skrivene razotkrivaju se uvijek i iznova duboke niti pređe na kojoj istkane su pjesme. Ona je očuvana u narodnom sjećanju, predaji, pričama i snovima koji se uvijek iznova udružuju s molitvama i bitkama, stradanjima i nadama. (Marko Tokić)

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company