Bošnjak, Ante – Trag

 Trag ( pjesme), Ante Bošnjak, Naklada Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Mostar, 2018. Za nakladnika Ivan Sivrić. Knjižnica Prvijenac, knjiga 141. Recenzenti su Ivan Baković i Miro Petrović, urednik Ivan Baković.Ilustracije: akademski slikar Ivan Bošnjak.

Iako je autor „nov“ u književnosti njegove pjesme nemaju odlike početničke patetike. Ako će tko u ovim pjesmama tražiti neke suvremene novotarije ne će ih naći jer Ante Bošnjak slijedi već provjeren put te iz ovih pjesama progovara lirski subjekt koji u pjesmama sublimira svoje životno iskustvo i svijest o prolaznosti. (Ivan Baković).

Ante Bošnjak je čovjek velikih i humanih vidika, njegovi stihovi su ispjevani uz razmišljanja o ratu i miru, o mržnji i ljubavi, o zločincu i žrtvi, o psovci i molitvi, o maču i križu… ali, uvijek i prije svega, s prepoznavanjem zla i porukom mira, ljubavi, čovjekoljublja… (Miro Petrović).

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company