Ištuk, Silvestar – Gladnici i gladni

 Gladnici i gladni (aforizmi), Silvestar Ištuk, Naklada DHK HB, Mostar, 2016. Urednik Ivan Baković. Recenzenti: Mara Cica Šakotić i Ivan Baković. Ilustracije: Ante Ivanković.

Zbirka aforizama Silvestra Ištuka Gladnici i gladni je na tragu naprijed rečenoga o aforizmima i na tragu dosadašnjega njegova pisanja. Govorimo, dakle, o već afirmiranom aforističaru koji ni ovom knjigom ne će razočarati čitatelje. Ištukovi aforizmi doista „liječe društvene nevolje“ (Ljudska su prava samo za čitanje; Demokratski se dogovorimo: Tebi zakon – meni imunitet!; Neki nisu zadovoljni što su dočekali slobodu, već bi htjeli od nje napraviti samovolju; Više o nepravdi znade sluga Jernej nego dekan pravnog fakulteta i sl.).
U ovom vremenu rastrojstva vrijednosti koje drže društvo na okupu čovjek može zauzeti stav „neutralnosti“ i ne reagirati ni na što ili progovoriti o viđenome (Ako se sami pokoravamo – ni Bog ne pomaže; veli Ištuk). Ivan Baković.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company