Stojić, Miljenko – Propetlje

Propetlje (proza), Miljenko Stojić, Naklada DHK HB i Matica hrvatska, Mostar – Vrgorac, 2014. Knjižnica Suvremenici, knjiga  110. Urednik Ivan Sivrić, a recenzenti Krešimir Šego i Ljubo Krmek.

Lakoća kojom Miljeko Stojić govori, piše i objavljuje ono što radi, u čemu djeluje i sudjeljuje u javnome životu zadivljuje jednostavnošću do koje treba narasti. Njegova spisateljska ruka lijepo prati njegove misli, ponuđeni osjećaji nesmetano cure iz srca, a svaka priča diše punom dušom. Autor nema problema s jasnim iskazivanjem misli i osjećaja, nema dvojba što treba poručiti čitateljstvu i vjerovati je da ne će biti nikakvih smetnji u razumijevanju ponuđena književnoga ostvaraja. Priče su vrlo sugestivne, tekst je pitak i lako prihvatljiv, a poruke i pouke vrlo korisne i primjenjive. Njegov književni pogon ne posustaje, unatoč brojnim zaduženjima koja je prihvatio i koja s jednakim uspjehom obavlja. Propetlje je nova knjiga u njegovu gustu nakladničkom rasporedu koja nas osvježava životnošću likova, svježinom iskaza i prisnom ponudom poziva na opću prosudbu. (Ivan Sivrić)

 

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company