Soldo, Ružica – A kiša samo što nije…

A kiša samo što nije, Ružica Soldo, Naklada DHK HB i Alfa, Mostar – Zagreb, 2013., knjižnica Suvremenici, knjiga 99. Ilustracije Ružica Soldo. Urednica je Marina Kljajo-Radić i Miro Petric, a recenzent Fabijan Lovrić. 

Ružica Soldo je pjesnikinja bola, fenomena samoće i mističnog preobražaja prirode, pojave prirodnih fenomena koje na nju ostavljaju trag samoće produbljujući ga do granica mitskog, folklornog i okultnog, iz kojega se rađaju likovi i vizije likova izazvane psihološkim reakcijama podsvjesnog. Tvrdim to i stoga što ovo nije prvi rukopis, prva knjiga ove autorice s kojom sam se sreo, koju sam čitao razmišljajući o moći i nemoći intelektualke, kakva Ružica Soldo jest, a koja se našla u nelagodnim okolnostima politike i društvene netolerantnosti, te svoju samoću i određenu nemoć upotpunjuje strahovima i iščekivanjima, osluškuje zvuke izvana koji joj dolaze prijeteći, dolaze s vjetrom u krošnjama drveća, dolaze s iznenadnim glasom noćnih ptica, s kišom koja samo što nije. (Fabijan Lovrić).

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company