Milić, Josip – Knjiga bez korica

 Knjiga bez korica, Josip Milić, Naklada DHK HB, knjižnica Suvremenici, knjiga 100., urednica Marina Kljajo-Radić, recenzenti su Šimun Musa i Nino Raspudić.

U Milićevoj poeziji očita je stalna i nesebična angažiranost za čovjeka što će ga upućivati na uočavanje problema i njihovo rješavanje, a na što će više misliti nego na literarno majstorstvo, jezičnu dotjeranost i stilsko-estetske učinke. On piše slobodnim stihom često tvoreći gnomično-komičan izraz, vickast – mostarski liskast, s očitom sklonosti prema misaono- antitetičkim konstrukcijama i svojevrsnim retoričkim postupcima i igri riječi što  ponekad vodi i do leksičke vulgarnosti. (Šimun Musa).

Zbirka pjesam Knjiga bez korica donosi originalan pokušaj  promišljanja i svjedočenja univerzalnih tema na temelju živog i autentičnog lokalnog iskustva. Stoga svakako zaslužuje biti objavljena upravo kao takva bez korica i zadrške. (Nino Raspudić)

Knjiga bez korica je četvrta zbirka pjesama gimnazijskog profesora i magistra filozofije Josipa Milića (1996.). Do sada objavljene zbirke nose naslove: Raspelo u zrcalu (1996.), Svitanja u svemiru (2000.) i Žeđ (2004.). Knjigu Sekte i masoni Milić je objavio 2003. godine.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company