Šarolić, Ivan – Knjiga od sna i ljubavi

       Ivan Šarolić, Knjiga od sna i ljubavi (pjesme), Naklada Bošković, Split i Naklada DHK HB, Mostar. Biblioteka Vlati 36, knjižnica Suvremenici knjiga 74. Za nakladnike Zoran Bošković i Marina Kljajo-Radić. Urednik knjge je Zvonimir Penović.

Recenzenti su Marina Kljajo-Radić, Zvonimir Penović, Antun Lučić i Krešimir Šego. Naslovnica Branimir Bartulović – Domagojevi strijelci. Stražnja naslovnica Kažimir Hraste – portret pjesnika. Lektor i korektor Mario Blagić.

Knjiga od sna i ljubavi, novo djelo Ivana Šarolića, zasigurno je jedinstvena u novijem hrvatskom pjesništvu već po svom opsegu. U njoj nam pjesnik donosi dvije stotine i sedamdeset pjesama raspoređenih u deset ciklusa, od kojih bi mnogi, opsegom i zaokruženošću pjesničkoga izraza, mogli biti zasebne pjesničke zbirke. …Knjiga od sna i ljubavi ni u jednom trenutku me se ne doima bezrazložno opširnom, dapače, riječ je o knjizi konzistentnoj od prve do posljednje pjesme, kojoj je unutarnja poveznica zavičaj, duhovni i životni – u sadašnjosti i povijesti. (Iz recenzije K. Šege)

Putovati s riječima kroz život, odlagati u njih doživljeno i neproživljeno, shvaćeno i neshvaćeno – traganje je kojemu, kao ni životu, ne možemo naslutiti ni konačni smisao ni luku u koju će pristati. Kod pjesnika Ivana Šarolića poetska avantura usidrila se u dvije temeljne odrednice: bogoljublje i domoljublje – početak i svršetak svega, smisao i os valjanoga života. Doima se kao da je autor pronašao Novi život, smisao i svrhu u besmislu suvremenog svijeta. Putuje Dalmacijom i Hercegovinom zagledan u kamen i u kamenu pohranjenu duhovno-povijesnu baštinu. (Iz recenzije M. Kljajo-Radić)

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company