Pilj, Miroslav

Miroslav Pilj rođen je u Sarajevu 3. studenog 1961.

Spisateljstvom se bavi od 1980.godine. Među,do sada objavljenim poetskim zbirkama su i “Odgovor” u izdanju Međunarodnog centra za mir i Festivala Sarajevo-Sarajevska zima.(1995.) “U inat godinama” u izdanju ABC Fabulas i Radija Stari grad- Sarajevo(1998.)
“Lijepa rječ”u izdanju MARKART-Sarajevo(2004)«MI nije jednako JA»-u izdanju Udruge «Libertas»-Sarajevo.(2008.)“Više od sjećanja”-u izdanju Udruženja “ZGRADE”(2011.)
Početkom 80.-tih godina počinje se baviti i glazbom tj. kant-autorskim radim.,a intenzivnije počinje pisati pjevanu poeziju od kada i datira suradnja sa brojnim skladateljima i izvođačima popularne muzike s prostora tadašnje Jugoslavije među kojima su i grupe FORMULA 4,SEVEN UP,INDEXI,CRVENA JABUKA,TEŠKA INDISTRIJA kao i autori i interpreti među kojima su i BRANO LIKIĆ, RAJKO DUJMIĆ, BORIS NOVKOVIĆ, FADIL REDŽIĆ, VEDAD HADŽIAVDIĆ, SEID MEMIĆ VAJTA i brojni drugi.
Autor niza dramskih tekstova među kojima su i “Zašto…? (premijerno izvedena na sceni gledališča “Tone Čufar” u Jesenicama (Slovenia); za koju je dobio i nagradu Tmač-Art za najbolju novu B-H dramu.“Krug” –radio-drama u produkciji dramskog programa radija BiH , “Čarobni prah” dramska igra za djecu u produkciji Compagnie de action – Paris.
«SIN» drugonagradjeni dramski tekst na natjecaju za najbolju novu BH radio-dramu u organizaciji BH RADIJA1, Monodrama «Ne žalim» u izvedbi glumice Narodnog pozorišta u Sarajevu Amine Begović.
Autor je stihova MIR VAMA za zvaničnu svečanu pjesmu prigodom
dočeka Svetog Oca Papa Franje u Sarajevu, 2016. godine
Autor je niza koncepata i scenarija različitih radijskih i tv projekata-programa
među kojima su i scenariji za edukativnu seriju namijenjenu djeci pod nazivom DTV ŠKOLA realiziranu u produkciji BHTV kao i scenarija za festivale dječje pjesme «Mali šlager 1995. 1996. i 1997.godine u produkciji iste medijske kuće
Autor je likovno-petsko-glazbenog performansa «SNAGA VODE» prezentiranog u više gradova BiH.
Autor je i prezenter poetsko satiričnog performace-a „DO KOGA JE?“
Kao predstavnik BiH sudjelovao u radu Kongresa Federacije Mladih za mir u svijetu održane u Washington DC USAa, ,a, kao autor se predstavio i na Trećem Svjetskom Festivalu Kulture i Sporta održanog,također u Washington DC.
Član je Društva pisaca BiH , Društva novinara BiH,AMUS-a, Hrvatskog društva Skladatelja, Dopredsjednik Udruge likovnih umjetnika HKD „Napredak“
Živi i radi u Sarajevu.

Sva prava pridržana © 2003 - 2021 DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEG BOSNE | WEB SITE by IT Sektor AOX Company | Visit www.aox.company